Terassin rakentaminen luonnistuu vaivattomasti aitoa puuta muistuttavalla puukomposiitilla. Siitä tehty aita- ja terassilauta kestävät niin katseet kuin oikukkaat säätkin.

Jokainen meistä tietää, miten kaunis ja toimiva piha houkuttelee kesäisin syleilyynsä – mutta vain silloin, kun piha on oikeasti kaunis ja toimiva. Jos olet huokaillut jo useana vuonna peräkkäin, kuinka terassi tai parveke kaipaisi uutta ilmettä, mitä jos viimeinkin toteuttaisit haaveesi?

Puukomposiitti tuo ylevyyttä, helppoutta ja harmoniaa puutarhaan ja pihaan. Kestävä komposiitti on ennen kaikkea sijoitus tulevaisuuteen. Parhaimmillaan saat nauttia komposiittiterassista ja -aidasta vuosikausia eteenpäin.

Komposiittilauta tehdään kierrätysmateriaalista

Puukomposiitti yhdistää luontevasti puun ja kierrätysmuovin parhaat ominaisuudet, mikä tekee siitä verrattoman materiaalin piha-aitaan ja terassille.

Komposiittilauta sisältää

 • 60 % kierrätettyä puuta
 • 35 % kierrätettyä muovia
 • 5 % sidos- ja väriaineita.

Viime vuosina kuluttajia on puhututtanut muovin ikävät vaikutukset luontoon, ja moni haluaa välttää turhaa muovia arkielämässään. Muovi itsessään on kuitenkin huomattavan lojaali materiaali, jos sitä hyödynnetään oikealla tavalla. Kun vaalit sitä pihassasi terassilankkuna ja aitamateriaalina, annat kierrätysmuoville uuden elämän todellisessa hyötykäytössä.

Komposiittiterassissa on käytetty ruskeaa terassilautaa. Puukomposiitti muistuttaa puuta ulkonäöltään.

Puukomposiitista tehdyt terassilaudat muistuttavat luonnonpuuta ihastuttavan puunsyykuvion ansiosta – ja onhan terassilaudat valmistettu suurimmaksi osaksi aidosta puusta.

Miksi puukomposiitti?

Haaveiletko huoltovapaasta terassista ja aidasta? Onko terassin pitkäikäisyys toivelistasi kärjessä?

Edellä mainitut tekijät nostavat puukomposiitin arvoon arvaamattomaan. Mutta sillä on yllin kyllin muitakin hyötyjä.

Puukomposiitin hyödyt

 • Puukomposiitti on huoltovapaa terassilauta ja aitamateriaali. Ajoittainen terassin peseminen riittää pitämään komposiittiterassista hyvää huolta.
 • Komposiittimme valmistetaan kierrätystä puusta ja muovista, mikä tekee siitä ekologisen valinnan. Sen voi myös kierrättää kokonaan.
 • Puukomposiitti on terveellinen valinta sinulle ja ympäristölle. Se ei sisällä myrkyllisiä ainesosia, kuten raskasmetalleja tai kemikaaleja.
 • Terassilaudoitus kestää mekaanista kulutusta ja säänvaihteluita poikkeuksellisen hyvin. Puukomposiitin elinkaari on yleisesti ottaen pidempi kuin luonnonpuun.
 • Puukomposiitin väri säilyy oikeanlaisena. Asennuksen jälkeen väri haalistuu hitusen, mutta tasoittuu ja pysähtyy niille sijoilleen jo parin viikon kuluessa.
 • Koska terassilauta ei ole uritettu, siitepöly ja hiekanmurut irtoavat helposti sen pinnalta.
 • Terassilaudoitus ja piha-aita on vaivaton asentaa. Puukomposiitti tunnetaan myös loisteliaasta mittatarkkuudesta.
 • Komposiittiterassi tuntuu miellyttävältä jalan alla, eivätkä tikut tai halkeamat kutittele jalkapohjiasi.
 • Komposiittiterassi on mattapintainen, minkä vuoksi sinun ei tarvitse sateella pelätä liukastumista.

Puukomposiitti – paras terassilauta?

Puukomposiitti on ihanteellinen materiaali terassiin tekoon. Koska terassilaudat sisältävät enimmäkseen puuta, muovista ulkonäköä ei tarvitse pelätä; viimeistelty ja kaunis puunsyykuvio kruunaa vaikutelman aidosta puusta. Terassilankku tuntuu pehmeältä ja lämpimältä jalan alla, mutta ei puun tavoin tikkuile tai ole kesäsateella liukas.

Komposiittiterassia kehutaan sen helppohoitoisuudesta, sillä se on täysin huoltovapaa terassilauta. Ajoittainen terassin peseminen neutraalilla yleispesuaineella, pehmeällä nailonharjalla ja runsaalla vedellä kirkastaa ilmettä kummasti estäen samalla homeitiöiden kasvua.

Terassi on vuorattu puukomposiitilla, ja lasinen terassikaide tuo avaruutta pihaan. Taustalla näkyy vihreä luonto kauniissa auringonpaisteessa.

Terassilaudat kestävät niin hellettä kuin paukkupakkasiakin vuodesta toiseen.

Terassin rakentaminen hoituu näppärästi terassilaudan asennus- ja huolto-ohjeita seuraamalla. Tärkeintä on huomioida, että terassin perustus lepää vakaana, puukomposiitti kun ei itsessään kovin paljon tue tai vahvista runkorakennetta. Jokaisen nikkaroijan täytyy myös huomioida, että komposiittiterassin alunen tuulettuu hyvin.

Komposiittiaita kestää katseet ja säät

Puukomposiitti saattaa olla sinulle tutumpi materiaali terassilankkuna, mutta se on omiaan myös aitaelementtinä. 

Komposiittiaita ihastuttaa kotipihassa ja kesämökillä, mutta asettuu mutkattomasti myös julkisiin kohteisiin, kuten leikkipuistojen kehystämiseen. Korkea aita tuo kaivattua näkösuojaa ja yksityisyyttä esimerkiksi asuinalueille, joissa talot on rakennettu vieri viereen. Aitaelementti soveltuu erinomaisesti myös tilanjakajaksi piha-alueille.

Kuten terassikin, myös piha-aita altistuu ulkosalla jatkuville säänvaihteluille. Suomessa vuodenajat pitävät sisällään kaikkea mahdollista helteestä ja paukkupakkasista aina tuuleen ja tuiverrukseen. Puukomposiittiaita kestää kuitenkin hievahtamatta säätä kuin säätä.

Komposiittiaita on ennen kaikkea huoleton valinta, sillä se on huoltovapaa. Puuaidan kunnostus on melkoinen urakka, etenkin jos aita on rakennettu suuren pihan ympärille. Komposiittiaita ei vastaavia huoltotoimenpiteitä kaipaa, vaan pelkkä aidan peseminen esimerkiksi painepesurilla riittää silloin tällöin.

Taloa rajaa komposiittiaita. Etualalla on pihapensas ja takana puu.

Onko mielessäsi aita pihan ympärille? Korkea komposiittiaita tuo yksityisyyttä. Aidan rakentaminen tehdään aitatolppien varaan.

Kaunis piha syntyy hyvästä suunnittelusta

Jos olet päättänyt uudistaa pihasi uuteen uskoon, toteutus alkaa kaikenkattavasta pihasuunnitelmasta. Kaunis, hyvin suunniteltu ja toimiva piha tuo iloa vuosiksi eteenpäin. Siispä ennen kuin ryhdyt nikkaroimaan uutta terassia ja piha-aitaa, pohdi kaikessa rauhassa, mitä unelmiesi piha kätkee sisälleen.

 1. Mieti budjetti. Ota huomioon, että kestävä puukomposiitti on sijoitus tulevaisuuteen, jolloin piharemontin hinta voi maksaa itsensä ajan saatossa takaisin. Huoltovapaata terassilautaa ei myöskään tarvitse öljytä ja maalata, jolloin säästät öljypäniköiden ja muiden tykötarpeiden kustannuksissa. Muista myös kotitalousvähennys, kun nikkaroit aitaa tai terassia kotona tai kesämökillä.
 2. Pohdi terassin ja aidan ulkonäkö. Haluatko vaaleaa, harmaata tai ruskeaa komposiittilautaa? Pieksäwoodilta saat palan terassilautaa maksutta, jotta voit mallailla näytepalaa kaikessa rauhassa omaan pihaasi. Entä toivotko umpinaisen vai avonaisen piha-aidan? Millaiset aitatolpat valitset, mattamustat vai alumiiniset? 
 3. Ota toiminnallisuus huomioon. Pidä huoli, että terassi on riittävän tilava, kulkuväylät pysyvät avarina ja mahdolliset terassin portaat ovat turvalliset.
 4. Tarkista aita- ja terassimateriaali silmämääräisesti ennen asentamista. Tutki puukomposiitin leikkauspinnat ennen kuin asennat sen: sekoittuvatko raaka-aineet iloisesti keskenään? Haiskahtaako komposiitti pistävälle? Onhan komposiittilaudan rakenne luja ja kiinteä? Entä miltä tuotteen valujälki näyttää?
 5. Viimeistele piha. Upeat huonekalut, kukkaistutukset ja tekstiilit tekevät ihmeitä. Tiesitkö, että puukomposiitti soveltuu materiaaliksi myös esimerkiksi penkkeihin ja kukkapenkkeihin?
 6. Nauti uudesta pitkäikäisestä pihastasi. Muista helliä itseäsi terassin lämmössä aina kun siihen tarjoutuu tilaisuus!

Pieksäwoodin puukomposiitti loihtii kauniin pihan

Juuremme ovat vahvasti kietoutuneet aidon puun ympärille jo yli 70 vuoden ajan. Sittemmin myös laadukkaan puukomposiitin tuominen valikoimaamme on solahtanut luontevaksi osaksi savolaista tarinaamme. Huolella tehty puukomposiitti loihtii pihaan ja puutarhaan todellista kauneutta!

Tutustu puukomposiittiin ja luo unelmiesi piha.

Jaa tämä myös kavereille!