Tuotetiedot

Pieksäwoodin tuotteiden kierrätys

Rakentaessa tai remontoidessa saunaa, paneloitaessa tai rakentaessa terassia syntyy jätettä. Suosittelemme tutustumaan alueesi kierrätyskäytäntöihin jo ennakkoon, jotta puretun ja ylijääneen materiaalin kierrätys sujuu ongelmitta, kun on sen aika.

Pakkausmateriaali

Paneelien, lauteiden, listojen ja puukomposiitin suojana olevan pakkausmuovin ja muovipannat voi kierrättää taloyhtiön muovinkeräyksessä tai pakkausmateriaaleille tarkoitetuissa Rinki-pisteissä. Tuotteiden kuljetuksessa käytetyt puiset suojalaudat ovat Pieksäwoodin oman tuotannon puumateriaalia, ja ne voi lajitella puujätteeseen tai polttaa puhtaana puuna kiinteistön tulipesässä.

Lähimmän pakkausmateriaalin kierrätysastian sijainnin löydät kierratys.info-sivustolta.

Puumateriaali

Saunan lauteet, paneelit ja tuotteiden kuljetuksessa mahdollisesti käytetyt puiset suojalaudat kuuluvat puujätteeseen, joka lajitellaan sille tarkoitettuun vastaanottopisteeseen. Puujätteestä ei tarvitse poistaa pieniä metalliosia, kuten nauloja, vaan sen voi palauttaa kierrätykseen sellaisenaan.

Kiinteistöjen tulipesissä saa polttaa vain käsittelemätöntä, puhdasta ja kuivaa puujätettä. Lämpökäsitelty, puuvalmis puu on puhdasta puuta, sillä lämpökäsittely tapahtuu vain kuuman ilman ja vesihöyryn avulla. Materiaaliin ei lisätä mitään kemikaaleja lämpökäsittelyn aikana. Jos saunaremontista jää ylijäämäksi käyttökelpoista puumateriaalia, kannustamme hyödyntämään ne esimerkiksi nikkaroimalla penkkejä tai muita pienkalusteita – näin ensiluokkainen, ylijäänyt puumateriaali saa täysin uuden elämän ja hukka minimoidaan projektin loppuun saakka. Esimerkiksi ylimääräisistä tervaleppä- tai haapalauteista saat tehtyä hieman mielikuvitusta (ja tarvittaessa Googlea) käyttämällä upeita, kestäviä penkkejä kosteisiin ja kuiviin tiloihin.

Puukomposiitti

Pieksäwoodin puukomposiitissa on kierrätettyä puukuitua ja muovia 95 %. Ylijääneen puukomposiitin voi kierrättää kotitalousjätteenä tai lajitella isot määrät energiajätteeksi sille tarkoitettuun vastaanottopisteeseen. Kierratys.info-karttapalvelusta löydät lähimmän jätepisteesi sekä tarkemmat lajitteluohjeet.

Sertifikaatit

Pieksäwood on Suomalaisen Työn Liiton jäsenyritys

Työpaikkojen luominen, tuotannon ja hankintojen vastuullisuus sekä työntekijöiden osaamisesta ja hyvinvoinnista huolehtiminen ovat Suomalaisen Työn Liiton määrittelemät vastuullisen työn periaatteet, joihin olemme sitoutuneet.

Suomalaisen Työn Liitto toimii sen puolesta, että suomalaisen työn arvostus kasvaa ja suomalainen työ menestyy. Liitto hallinnoi suomalaisesta työstä kertovia merkkejä ja vaikuttaa ostopäätöksiin, jotta työpaikat säilyvät ja uusia syntyy.

Lue lisää

PEFC-puuta hankkimalla Pieksäwood tukee kestävää metsätaloutta maailmanlaajuisesti

Pieksäwood on saanut PEFC-sertifioinnin merkkinä siitä, että seuraamme puuraaka-aineemme hankinnassa PEFC:n asettamia vaatimuksia raaka-aineen alkuperälle – puuraaka-aineemme on hankittu kestävästi hoidetuista metsistä niiden monimuotoisuudesta huolehtien. Lisäksi huolehdimme puutuotteidemme toimitusketjun vastuullisuudesta. Sekä metsänhoidon että puun alkuperän seurannan vaatimusten toteutumista valvovat sertifiointiyritykset, jotka viranomaiset ovat todenneet riippumattomaksi ja päteväksi.

Kestävyydestä kertova PEFC-merkki edistää vastuullista kuluttamista. PEFC-merkki tarjoaa yritysasiakkaille ja kuluttajille mahdollisuuden valita tuotteita, joiden valmistuksessa tuotteeseen on käytetty kestävästi hoidettujen metsien puuta.

Pieksäwoodille on myönnetty CE-merkintä

CE-merkintä tuotteessa osoittaa, että valmistaja vakuuttaa tuotteen täyttävän sitä koskevien EU:n direktiivien vaatimukset, ja että tuote on läpikäynyt mahdollisesti vaaditut tarkistukset. Pieksäwoodin haapa- ja tervaleppätuotteilla on CE-merkintä. Se on tarkoitettu helpottamaan tavaroiden vapaata liikkumista Euroopan sisämarkkinoilla.

3D-mallit

Onko käytössäsi Sketch Up? Suunnitteletko saunoja ja kylpyhuoneita? Olemme muuttaneet kaikki tuotteemme 3D-muotoon kolmiulotteisen suunnittelun tueksi. Löydät 3D-mallit täältä.

Shopping Cart
Scroll to Top