Kauniit puunsyykuviot harmaassa terassilaudoituksessa.

Hoito-ohjeet

Puukomposiittipintojen puhdistaminen

Puhdista säännöllisesti

Valmistaja on lisännyt tuotteeseen homeen muodostumista ehkäisevää lisäainetta, mutta parhaiten ongelmat voidaan välttää säännöllisellä ja huolellisella puhtaanpidolla sekä oikeilla asennustavoilla.

Säännöllinen puhdistaminen ehkäisee pinttymistä ja vaikeasti poistettavan lian syntymistä.

Normaalit huoltotoimenpiteet terassin kunnossapitämiseksi saadaan tehtyä nailonharjalla, pesusienellä, puutarhaletkulla ja tarvittaessa painepesurilla. Painepesuria käytettäessä on vahinkojen välttämiseksi varmistettava, että suihkua ei kohdisteta liian läheltä terassin pintaan ja ettei paine ole liian kova. Suihku on suunnattava terassilaudan suuntaisesti. Suosittelemme kokeilemaan painepesua ensin näkymättömään kohtaan, jotta voidaan varmistua, että painesuihku ei vahingoita pintaa.

Väripoikkeamat voivat olla mahdollisia puhdistamisen jälkeen, jos puhdistus ei ole ollut tasainen, eli alkuperäinen väri ei ole tullut tasaisesti esille joka kohdasta. Suoja-alusta grillin alla on hyvä apuväline estämään terassin likaantumista. Alla käydään tarkemmin läpi hankalimpien jälkien puhdistaminen komposiitin pinnalta.

Öljy

Öljy on poistettava välittömästi terassilaudalta ja pinta on puhdistettava rasvanpoistoaineella. Tämän jälkeen pesu pesuaineella ja huuhtelu lämpimällä vedellä. Jos tahrat ehtivät imeytyä materiaaliin, niitä on hyvin vaikea poistaa.

Rasvaiset tahrat

Rasva on poistettava terassilaudalta välittömästi rasvanpoistoaineella tai pesuaineella. Jos tahrat imeytyvät materiaaliin, niitä on hyvin vaikea poistaa.

Viini-/hedelmätahrat

Puhdistus normaalilla puhdistusaineella ja huuhtelu vedellä. Sitkeät likatahrat voidaan poistaa sitruuna- tai oksaalihapolla. Lopuksi huuhtelu runsaalla vedellä.

Naarmut

Naarmuissa pintaa voidaan yrittää korjata hiomalla sitä hienolla hiekkapaperilla. Lauta on hiottava pitkittäissuuntaisesti ja vähän kerrallaan tarkkaillen pintaa hionnan aikana.

Ruoste ja noki

Ruosteen ja noen puhdistamiseen sopii vesi ja pesuaine. Sientä tai nailonharjaa voi käyttää tarvittaessa apuna. Jos likaa on paljon, voidaan käyttää puhdistusainetta, jossa on sitruunahappoa tai oksaalihappoa. Lopuksi huuhtelu vedellä.

Liuottimet tai polttoaineet

Jotta komposiitin puukuiturakenne ei värjääntyisi mahdollisesta liuotin- tai polttoainetahrasta, epäpuhtaus tulee poistaa välittömästi likaantuneilta terassilaudoilta.

Haluatko kysyä jotain puukomposiittipintojen puhdistamisesta?

Shopping Cart
Scroll to Top