Komposiitin puhdistus

Komposiittilauta ja komposiittiaita

Komposiittipintojen puhdistaminen

Puhdista säännöllisesti

Valmistaja on lisännyt tuotteeseen homeen muodostumisen ehkäisevää lisäainetta, mutta parhaiten ongelmat voidaan välttää säännöllisellä, sekä huolellisella puhtaanpidolla ja oikeilla asennustavoilla.

Säännöllinen puhdistaminen ehkäisee pinttymistä ja vaikeasti poistettavan lian syntymistä.

Normaalit huoltotoimenpiteet terassin kunnossapitämiseksi saadaan tehtyä nailonharjalla, pesusienellä, puutarhaletkulla ja tarvittaessa painepesurilla. Painepesuria käytettäessä on vahinkojen välttämiseksi varmistettava, että suihkua ei kohdisteta liian läheltä terassin pintaan ja ettei paine ole liian kova. Suihku on suunnattava lankun suuntaisesti. Suosittelemme kokeilemaan painepesua ensin johonkin näkymättömään kohtaan, jotta huomaat, että painesuihku ei vahingoita pintaa.

Väripoikkeamat voivat olla mahdollisia puhdistamisen jälkeen, jos alkuperäinen väri ei tule esille tasaisesti eli puhdistus ei ole tasainen. Suoja-alusta grillin alla on hyvä apuväline estämään terassin likaantumista. Alla käydään tarkemmin läpi hankalampien jälkien puhdistaminen puukomposiitin pinnalta.

Öljy

Öljy on poistettava välittömästi pinnalta ja puhdistettava rasvanpoistoaineella. Pesu vielä pesuaineella ja huuhtelu lämpimällä vedellä. Jos tahrat ehtivät imeytyä materiaaliin, niitä on hyvin vaikea poistaa.

Rasvaiset tahrat

Rasva on poistettava välittömästi pinnoilta rasvanpoistoaineella tai pesuaineella. Jos tahrat imeytyvät materiaaliin, niitä on hyvin vaikea poistaa.

Viini-/hedelmätahrat

Puhdistus normaalilla puhdistusaineella ja huuhtelu vedellä. Sitkeät likatahrat voidaan poistaa sitruuna- tai oksaalihapolla. Lopuksi huuhtelu runsaalla vedellä.

Naarmut

Naarmuissa pintaa voidaan yrittää korjata hiomalla sitä hienolla hiekkapaperilla. Lauta on hiottava pitkittäissuuntaisesti ja vähän kerrallaan, tarkkaillen pintaa hionnan aikana.

Ruoste ja noki

Ruosteen ja noen puhdistamiseen sopii vesi ja pesuaine. Sientä tai nailonharjaa voi käyttää tarvittaessa apuna. Jos likaa on paljon, voidaan käyttää puhdistusainetta, jossa on sitruunahappoa tai oksaalihappoa. Lopuksi huuhtelu vedellä.

Liuottimet tai polttoaineet

Jotta komposiitin puukuiturakenne ei värjääntyisi mahdollisesta liuotin- tai polttoainetahrasta, tulee epäpuhtaus poistaa välittömästi likaantuneilta pinnoilta.

Terassille ja pihaan

Kestävä ja kaunis puukomposiitti
sopii terassilaudaksi ja aitamateriaaliksi.

Komposiittilauta on kaunis ja kestävä materiaali terassilaudaksi. Jotta se pysyy siistinä, on pinnat puhdistettava säännöllisesti.