Pieksäwood

Pieksäwood

Pieksäwood on suomalainen perheyritys, jonka juuret ovat syvällä suomalaisessa metsässä: puutuotteiden valmistus on aloitettu yli 70 vuotta sitten.

Meille on tärkeää säilyttää tuotantomme ja vahva höyläysosaaminen Savon sydämessä Pieksämäellä. Jokainen puutuote höylätään käsin, jotta laatu on riittävän hyvää ja puutuote kestävä. Lämpökäsittelemme tuotteemme itse omassa lämpökäsittelylaitoksessamme.

Olemme ylpeitä siitä, että pystymme tekemään tuotteemme ekologisesti ja myrkyttömästi aidosta puusta, ja tekijöinä ovat aidot ihmiset.

Kotimainen rakennuspuun tuotanto. Käsityönä, aitojen ihmisten tekemänä.
Rakennuspuuta Suomesta.

Luotettava puutavaran toimittaja

Olemme saaneet asiakkailtamme kiitosta hyvästä palvelusta, tuotteidemme korkeasta laadusta ja siitä, että toimitamme mitä lupaamme – oikeassa eräkoossa ja sovitussa aikataulussa.

Vahvuuksiamme ovat kotimaisuus sekä maineemme hyvänä ja luotettavana puutavaran toimittajana. Pienenä yrityksenä kykenemme vastaamaan nopeasti ja joustavasti markkinoilla tapahtuviin muutoksiin sekä antamaan yksilöllistä palvelua asiakkaillemme.

Toimitusaikataulu

Suuri osa tuotteistamme löytyy varastolta, mutta varmista saatavuus ja toimitusaika tilauksen yhteydessä.

Tilaustuotteiden toimitusaika sovitaan erikseen.

Puukomposiittituotteet

Meiltä saat myös komposiittituotteet. Ne soveltuvat erinomaisesti terasseille, laitureihin, uima-altaan reunalle – tai minne vain, missä tarvitaan näyttäviä, kestäviä ja helppohoitoisia terassiratkaisuja ympärivuotiseen käyttöön.

Puukomposiittimme kestää erinomaisesti mm. sääolosuhteita, mekaanista rasitusta ja ovat helppoja asentaa. Tuotteet ovat myös turvallisia käyttää, sillä ne eivät sisällä mitään haitallisia aineita.

Komposiittilauta sopii terassille, parvekkeelle ja pihaan.
Käyttämämme puu on PEFC-sertifioitua, jolloin metsän käyttö on ekologista ja vastuullista.

Vastuullisuus

Valmistamme laadukkaita puutuotteita ympäristöä kunnioittaen.

Tuotteemme ja niiden jalostus on täysin kemikaalitonta. Silloin myös tuotteiden kierrättäminen on ongelmatonta. Hyötykäytämme purun ja hukkapätkät energiaksi sekä eläinten kuivikkeiksi.

Pieksämäen sijainti keskellä Suomea mahdollistaa myös kuljetuskustannusten optimoinnin.

Tiedämme puutavaran alkuperän

Puu on ekologinen, puhdas luonnonmateriaali. Se on uusiutuva luonnonvara, ja käytämme vain vastuullisia tavarantoimittajia. Tiedämme puutavaran alkuperän. Käyttämämme puu on PEFC-sertifioitua, jolloin metsän käyttö on ekologista ja vastuullista.

Ei kemikaaleja eikä myrkkyjä

Aito puu on turvallinen ja terveellinen rakennusmateriaali verrattuna esimerkiksi käsiteltyyn puuhun. Lämpökäsittelyssä käytetään vain lämpöä ja vesihöyryä, eikä lainkaan kemikaaleja. Näin ei myöskään synny päästöjä luontoon, ja rakennusmateriaalina käytettävä puhdas puu takaa terveellisen hengitysilman.

Ekologinen puukomposiitti

Valmistuttamamme puukomposiitti on ympäristöystävällinen, laadukas ja Suomen olosuhteissa hyvin kestävä terassi- ja aitamateriaali.

Se on valmistettu kierrätysmateriaalista: 60 % kierrätetystä puukuidusta ja 35 % kierrätysmuovista. Kaikki puukomposiitissa käytettävät raaka-aineet ovat myrkyttömiä, joten tuote on turvallinen kasveille, eliöille ja ihmisille ja sen voi hävittää kotitalousjätteen mukana.

Pieksäwoodin historiaa

Pieksäwood on valmistanut puutuotteita samassa tehtaassa jo yli 70 vuotta. Väinö Koponen perusti yrityksen vuonna 1948, ja se aloitti toimintansa nimellä Puutavaraliike V. Koponen.

Lähes kolmenkymmenen vuoden kuluttua tehtiin sukupolvenvaihdos, jolloin yrityksen nimi muuttui Pieksämäen Rakennuspuuksi, ja toimitusjohtajaksi tuli Väinön poika Esko Koponen.

2000-luvun alussa tervalepän ja haavan jalostus sai alkunsa.

Vuonna 2015 oli seuraavan sukupolvenvaihdoksen aika. Koska omasta perheestä ei löytynyt jatkajaa, toimitusjohtajaksi tuli Sami Koskinen.

Pieksäwood jatkaa edelleen vuosikymmenten takaisia perinteitä perheyrityksenä ja puutavaran myyjänä. Kokemus ja arvot yhdistettynä uuteen osaamiseen ja nykyaikaiseen tekniikkaan mahdollistavat laadukkaiden tuotteiden valmistamisen ja huippuluokan palvelun.

Meille on tärkeää, että tuotteet valmistetaan aidosta materiaalista, ja tekijöinä ovat aidot ihmiset. Jokainen puutuote valmistuu käsityönä.