Aito puu hurmaa Asuntomessukoti Villa Kruunussa

Asuntomessut järjestetään tänä vuonna merellisellä Kuningattarenrannan alueella Loviisassa. Yksi messujen upeimmista kohteista on ylellinen kivitalo saunarakennuksineen, mikä kantaa nimeä Villa Kruunu.

Villa Kruunua rakentaa kolmihenkinen Nakarien perhe – vanhemmat Juuli ja Ossi sekä reilu 3-vuotias Eeli. Unelma kodista meren läheisyydessä oli elänyt jo jonkin aikaa, kun Ossi eräänä heinäkuisena iltana kertoi Juulille sivulauseessa, että Loviisassa järjestetään vuonna 2023 Asuntomessut, ja tarjolla olisi tontteja meren rannalla.

– Ensimmäinen reaktioni oli tiukka ei, joka kuitenkin laantui heti, kun aloin googlaamaan lisää tietoa asiasta, Juuli kertoo.

Pian tämän jälkeen oltiinkin jo sunnuntaiajelulla Loviisassa, joka vei sydämen mennessään jo ensimmäisellä vierailulla.

Villa Kruunua rakentaa kolmihenkinen perhe – vanhemmat Juuli ja Ossi, sekä reilu 3-vuotias Eeli.
Villa Kruunua rakentaa kolmihenkinen perhe – vanhemmat Juuli ja Ossi sekä reilu 3-vuotias Eeli.

Määrätietoisesti kohti Asuntomessuja

Kun päätös merenrantatontin hakemisesta oli tehty, kiinnitettiin projektiin mukaan arkkitehti Virve Rosberg, joka on suunnitellut Nakarien unelmien kodin, Villa Kruunun.

Nyt rakennustyöt ovat edenneet jo pitkälle.

– Talo on sisältä viittä vaille valmis, ja ulkopuolellakin työt etenevät määrätietoisesti kohti tulevaa Asuntomessukesää, Ossi summaa.

Ensimmäisten suunnitelmien mukaan tontille piti rakentua hirsitalo, mutta muutaman mutkan kautta perhe päätyikin rakentamaan kivitaloa.

Muutoksen myötä sisutukseen haluttiin tuoda lämpöä, joka näkyy voimakkaana puun käyttönä.

– Villa Kruunun sisustusta on lähdetty rakentamaan aikaa kestäväksi, helposti muunneltavaksi ja lapsiperheen tarpeet huomioivaksi. Halusimme käyttää sisustuksessa paljon puuta, koska se tuo huomattavan paljon lämpöä ympärilleen.

– Sisutussuunnittelijamme Johanna Hernesniemi on ollut kultaakin arvokkaampi osa projektiamme. Hän on kannustanut tekemään rohkeitakin valintoja ja huolehtinut, että kaikki tilat soljuvat kauniisti yhteen, Juuli kertoo.

Arkkitehti Virve Rosberg on suunnitellut Nakarien unelmien kodin, Villa Kruunun.

Materiaalivalinnoiksi ylellistä lämpökäsiteltyä haapaa ja kestävää puukomposiittia

Pieksäwoodin tuotteita löytyy sekä talosta että saunarakennuksesta. Ulos tulee suuret terassialueet, jotka on tehty Pieksäwoodin puukomposiitista värissä valkotammi.

Valintojen tekeminen ei ollut helppoa. Upeita vaihtoehtoja oli paljon, ja pyörittelimmekin mallipaloja pitkään pohtien samalla meille mieluisimpia materiaaleja, Ossi kuvailee.

Talon arkieteisessä on SOLA-rimapaneelista tehty tehosteseinä, ja alakerran kylpyhuoneen katossa on lämpöhaapa paneelikatto. Saunarakennuksen pinnat ovat muuta taloa tummemmat, ja sinne lämpöä tuo ihana TUNTURI-paneeli. Saunaan ja pesutiloihin valikoitui lopulta lämpöhaapalauteet ja -paneelit.

Terassimateriaalin helppous hurmaa

Terassilaudoitusten suhteen valinta oli huomattavasti helpompi. Jo ensinäkemältä Pieksäwoodin puukomposiitti vakuutti.

– Pinnassa näkyvä kuvio näyttää hyvinkin aidolta puunsyykuviolta, ja tietenkin puukomposiitin huoltovapaus houkuttelee, Ossi kertoo.

Pieksäwoodin puukomposiitti on valmistettu kierrätysmuovista ja kierrätyspuusta, eikä se sisällä myrkyllisiä ainesosia. Koska komposiittiterassi ei ime juurikaan vettä, sitä ei tarvitse huoltaa kuin säännöllisesti puhdistamalla. Tämä oli Nakareille tärkeä kriteeri terassimateriaaleja valittaessa.

– Uskon, että keksimme terassien huoltamisesta jäävälle ajalle muutakin tekemistä, Juuli naurahtaa.

Pieksäwoodin puukomposiitti on ekologinen ja täysin kierrätettävä materiaali. Se on valmistettu kierrätysmateriaalista: 60 % kierrätetystä puukuidusta ja 35 % kierrätysmuovista. Nakarit valitsivat valkotammen sävyisen terassilaudan.

Sujuva yhteistyö ja laadukkaat tuotteet

Kiinnostus Pieksäwoodin tuotteita kohtaan alkoi muutamasta Instagram-kuvasta, jotka Juuli ja Ossi näkivät toisen rakentajan tilillä.

– Itse asiassa huomio kiinnittyi ensimmäisenä puukomposiittiterasseihin, ja sitä kautta lähdettiin katselemaan mitä muita tuotteita Pieksäwoodin valikoimassa on, Ossi kuvailee.

Ensimmäinen yhteydenotto taidettiinkin laittaa Instagramin kautta, ja nopeasti siitä sovittiin etätapaaminen. Tapaamisen jälkeen Pieksäwoodin valinta yhteistyökumppaniksi oli helppo.

Nakarit valitsivat mielellään pitkäaikaisen suomalaisen toimijan, jonka laatu on priimaa ja tuotteet tyylillisesti upeita.

– Pieksäwoodin kanssa toimiminen on ollut alusta lähtien sujuvaa, ja se on tietenkin edistänyt hyvän yhteistyön syntymistä. Kun tähän sujuvuuteen yhdistää vielä loistavat tuotteet, oli valinta tehty.

Villa Kruunuun valikoidut puutuotteet

Puukomposiittituotteet

  • Pieksäwood puukomposiitti sävyssä valkotammi
Pieksäwoodin puukomposiitti on ekologinen ja täysin kierrätettävä materiaali. Se on valmistettu kierrätysmateriaalista: 60 % kierrätetystä puukuidusta ja 35 % kierrätysmuovista. Nakarit valitsivat valkotammen sävyisen terassilaudan.

Asuntomessut Loviisan Kuningattarenrannassa 7.7.–6.8.2023

”Loviisa emännöi Asuntomessuja vuonna 2023. Messualue on Loviisanlahden itäiselle rannalle rakentuva uusi, merellinen Kuningattarenrannan asuinalue, joka on sijainniltaan poikkeuksellisen edustava. Kuningattarenranta tarjoaa mahdollisuuden omarantaiseen ja korkealaatuiseen asumiseen lähes kaupungin keskustassa.” Lue lisää täältä.

Loviisan Asuntomessuilla pääset ihastelemaan Pieksäwoodin korkealaatuisia tuotteita kolmessa eri messukohteessa.

Pieksäwoodin tuotteita esillä seuraavissa kohteissa

Tervetuloa inspiroitumaan aidosta puusta ja huoltovapaasta puukomposiitista!

Shopping Cart
Scroll to Top