Saunaan ja
kylpyhuoneeseen

Aito puu
saunaan ja kylpyhuoneeseen

Haapa ja tervaleppä ovat erinomaisia valintoja
saunaan ja kylpyhuoneeseen.
Ne kestävät kosteutta ja kuumuutta
ja pysyvät mitoissaan.
Haapa- tai tervaleppälauteille
on myös mukava istua!

suomessa valmistetut saunanlauteet ja saunapaneelit
Suomalaiset saunanlauteet ja saunapaneelit

Ekologinen lämpökäsittely parantaa puun ominaisuuksia

Lämpökäsittely parantaa puun ominaisuuksia. Lämpökäsittelyn ansiosta puusta tulee entistä kovempi ja kestävämpi, eikä se turpoa eikä väänny.

Lämpökäsittelyn ansiosta myös lämmöneristyskyky paranee entisestään, joten se ei tunnu kuumalta. Lämpökäsittely parantaa myös kosteuden-, sään- ja lahonkestävyyttä.

Lämpökäsittelyssä käytetään vain lämpöä ja vesihöyryä, joten lämpökäsittely on täysin ympäristöystävällinen ja kemikaalivapaa tapa parantaa puun ominaisuuksia.

Lämpökäsittelemme kaikki käyttämämme puuraaka-aineet itse Pieksämäellä.

Pieksäwood valmistaa laudepuita, paneeleja ja listoja vain parhaista materiaaleista:

  • Haapa

  • Tervaleppä

  • Lämpökäsitelty haapa

  • Lämpökäsitelty tervaleppä

  • Lämpökäsitelty radiata mänty

  • Lämpökäsitelty mänty

Haapa

Haapa on kaunis ja kestävä materiaali saunan lauteisiin ja seinään. Sen voi myös pintakäsitellä toivomallaan tavalla!

Kauniin vaalea haapa on perinteinen suomalainen rakennusmateriaali. Haapa sopii erinomaisesti saunaan laudepuuksi, sillä se ei tikkuunnu eikä johda lämpöä – eli ei tunnu kuumalta ihoa vasten.

Haavan vaalea väri tuo avaruuden tuntua pienempiinkin tiloihin. Toisaalta haapa värjäytyy kauniisti tasaisen puuaineksensa ansiosta, joten haavan voi käsitellä haluamansa väriseksi.

Myös pintakäsittely saunasuoja-aineilla on mahdollista tehdä, jotta käyttöikä ja kestävyys paranisivat.

Tervaleppä

Tervaleppä sopii saunaan ja laudepuuksi.

Tervaleppä sopii kauniin lämpimän ja punertavansävyisen värinsä ansiosta sisustukseen seinä- ja kattopaneeliksi. Tervaleppä on hyvä valinta myös kosteisiin tiloihin ja saunaan: tervaleppä kestää hyvin lämpöä, se ei kuumene kovissakaan lämpötiloissa ja se kestää lämmönvaihtelut halkeilematta.

Tervaleppä voidaan pintakäsitellä saunasuoja-aineilla tai maalata käyttöiän ja kestävyyden parantamiseksi. Tervaleppää voi myös käyttää ihan sellaisenaan, tai käsitellä parafiiniöljyllä tai saunavahalla.

Lämpökäsitelty haapa

Lämpökäsitelty haapa laudepuu

Lämpökäsitelty haapa on kauniin ruskea. Sillä on jalopuumaisen tyylikäs pinta sekä miellyttävä tuoksu.

Lämpökäsittelyllä puusta tulee entistä kovempi ja kestävämpi, eikä se turpoa eikä väänny ajan mittaan. Lämpökäsitelty haapa pysyy mitoissaan. Lämpökäsittelyn myötä haavan lämmöneristyskyky paranee entisestään, joten se ei tunnu kuumalta.

Lämpökäsitelty haapa sopii ominaisuuksiensa ansiosta saunaan ja kosteisiin tiloihin, mutta sitä voidaan käyttää myös laajasti muussa sisustamisessa.

Myös lämpökäsitellyt haapatuotteet voidaan pintakäsitellä saunansuoja-aineilla, tai maalata käyttöiän ja kestävyyden parantamiseksi.

Lämpökäsitelty

radiata mänty

Korkealaatuinen radiata mänty laudepuu

Kaunis lämpökäsitelty radiata mänty on tyylikäs ja kestävä materiaali saunaan ja kylpyhuoneeseen.

Lämpökäsittelyllä puusta tulee entistä kovempi ja kestävämpi, eikä se turpoa eikä väänny ajan mittaan.

Lämpökäsitelty radiata mänty pysyy mitoissaan. Lämpökäsittelyn myötä radiatan lämmöneristyskyky paranee entisestään, joten se ei tunnu kuumalta.

Lämpökäsitelty radiata mänty sopii ominaisuuksiensa ansiosta saunaan ja kosteisiin tiloihin, mutta sitä voidaan käyttää myös laajasti muussa sisustamisessa.

Lämpökäsitelty tervaleppä

Lämpökäsitelty tervaleppä sopii saunaan.

Lämpökäsittelyssä tervaleppä läpivärjäytyy kauniin ruskeaksi ja saa jalopuumaisen tyylikkään pinnan sekä miellyttävän tuoksun. Samalla puusta tulee entistä kovempi ja kestävämpi eikä se turpoa tai väänny ajan mittaan vaan pysyy mitoissaan. Lämpökäsittelyn myötä tervalepän lämmöneristyskyky paranee entisestään, joten se ei tunnu kuumalta. Myös kosteuden-, sään- ja lahonkestävyys paranee.

Lämpökäsitelty tervaleppä sopii omaisuuksiensa ansiosta saunaan ja kosteisiin tiloihin, mutta sitä voidaan käyttää myös puutarharakenteisiin sekä rakennusten sisä- ja ulkoverhouksiin.

Lämpökäsitellyt tervaleppätuotteet voidaan pintakäsitellä saunansuoja-aineilla tai maalata käyttöiän ja kestävyyden parantamiseksi.

Lämpökäsitelty

mänty

Lämpökäsitelty tervaleppä sopii saunaan.

Lämpökäsitelty mänty sopii hyvin omaisuuksiensa ansiosta saunaan ja kosteisiin tiloihin.

Aito puu on paras materiaali saunaan ja kylpyhuoneeseen.

Mikä olisi paras materiaali saunaan tai kylpyhuoneeseen?

Aito puu on puhdas ja turvallinen valinta saunaan ja kylpyhuoneeseen. Oksattomina ja pihkattomina haapa ja leppä ovat korkealaatuisia, pitkäikäisiä vaihtoehtoja. Lämpökäsittely vain parantaa niiden ominaisuuksia.

Haapa on luonnostaan vaalea, kun taas tervaleppä on hieman tummempi. Lämpökäsittely tuo värit eri tavalla esille.

Käsittelemättömät ja lämpökäsitellyt paneelit, listat ja laudepuut on mahdollista pintakäsitellä tai maalata toivottuun sävyyn.

Tutustu erilaisiin laudepuihin sekä paneeli- ja listavaihtoehtoihin täällä: